top of page

Välkommen till oss!

 

Hoppas du kommer att trivas med att spendera tid med våra hundar lika mycket som vi gör. Tag gärna kontakt om du vill ha mera info om rasen, våra hundar eller söker en ny fyrbent vän att spendera tid med.

 

Vi sysslar främst med agility och utställningar med våra hundar. Vår första dvärgschnauzer, Nelly,  flyttade till oss 2003 och sedan dess har de sakta men säkert blivit fler med tiden. För tillfället bor Nelly & Ebba i Vörå medan Tyra, Vera & Sven bor med mig i Vasa. Till vår "förstorade hundfamilj" hör även finska stövaren Kajsa och taxen My.

 

Vår första valpkull föddes i februari 2014 och det var en spännande tid. Vera skötte dock hela ruljansen exemplariskt och vi hoppas att valparna kommer att trivas i sina nya hem. Nästa valpkull kommer antagligen under 2015/ 2016 om allt går enligt planerna. Vår uppfödning är med andra ord småskalig och kommer att så förbli. Vårt mål är att föda upp intressanta individer för fortsatt avel, tävlingshundar och framför allt livskamrater åt valparnas nya ägare.

 

Vid behov tar vi även emot trimningskunder om almanackan det tillåter. Pälsvården är en viktig del av en dvärgschnauzers vardag, för att den skall fylla sin skyddande funktion krävs regelbunden omvårdnad. Motion & psykologisk stimulans samt en god kost bygger grunden för en sund & långvarig relation till hunden.

 

Dvärgschnauzern är en familjekär hundras som trivs bäst hemma med sin familj. Rasen är framavlad från den större mellanschnauzern och deras temperament påminner mycket om en större hunds, den är med andra ord ingen golvmopp utan har ofta en egen vilja och bjuder sin ägare på en hel del skratt när man väl lärt känna varandra.

 

Valpar från oss levereras

 

-avmaskade

-mikrochippade

-registrerade i Finska kennelförbundet

-veterinärgranskade

-uppfödda & socialiserade i hemmamiljö

 

Därtill får man

-grundutrustning för pälsvård

-info om hundrasen & skötselråd

-valptrimning gratis

-50 % rabatt på fortsatt pälstrimning

-halsband med hundens namn

-uppfödarens stöd 24/7 vid behov

 

Vi har undertecknat avtalen för uppfödare från Finska

kennelförbundet samt är medlemmar i Finska

Dvärgschnauzerförbundet r.f.

 

 

 

bottom of page